Σύνδεση ΕγγραφήΔΥΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Πλατεία Γεωργίου 4,Πάτρα

Ακρωτηρίου 143Β,Πάτρα

2610 220771kalivas.optico@gmail.com

2611 122284info@kalyvasoptika.gr

ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Το καλάθι μου
0
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αυτό είναι το νο1 λάθος που κάνεις με τους φακούς επαφής

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να φορά φακούς επαφής και να μην τους έχει αφήσει για 12 ή και 24 ώρες χωρίς να τους βγάλει.

Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Δυστυχώς, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα μάτια σου και να τα τραυματίσει. Το νο1 λάθος που κάνεις με τους φακούς επαφής είναι ότι δεν τους βγάζεις στην ώρα τους. Εκτός από τον αφόρητο πόνο, ένας τραυματισμός ματιών, όπως η νεοαγγείωση του κερατοειδούς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της όρασης. Ακόμη, κι αν αποκατασταθεί η όρασή σου μπορεί να εξακολουθείς να έχεις ευαισθησία στα μάτια.

Πώς μπορεί να συμβεί;

Η νεοαγγείωση του κερατοειδούς οφείλεται σε λανθασμένη χρήση των φακών επαφής. Όταν φοράς τους φακούς επαφής για ώρες οι πρωτεϊνικές αποθέσεις συσσωρεύονται στον φακό και μειώνεται η παροχή οξυγόνου στο μάτι με αποτέλεσμα η επιφάνεια του ματιού ν’ αρχίζει να “στεγνώνει”. Καθώς το μάτι στεγνώνει, ο φακός επαφής μπορεί να κολλήσει στην επιφάνεια του ματιού και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον κερατοειδή στην προσπάθειά σου να τον βγάλεις.

Ο κερατοειδής είναι το διάφανο εξωτερικό περίβλημα του ματιού και οξυγονώνεται από το περιβάλλον και όχι από το αίμα. Ο φακός επαφής διακόπτει την παροχή οξυγόνου και σχηματίζονται νέα αιμοφόρα αγγεία επάνω από τον κερατοειδή, ώστε να του παρέχουν οξυγόνο. Έτσι προκαλείται κοκκίνισμα και έντονος ερεθισμός των ματιών.

Πώς να το προλάβεις

1 Ακολούθησε τις οδηγίες του οφθαλμιάτρου σου όταν σου συνιστά να μη φοράς τους φακούς σου περισσότερο από την καθορισμένη ώρα - συνήθως 8 με 12 ώρες.

2 Εάν είσαι επιρρεπής σε ξηροφθαλμία, ενυδάτωνε τα μάτια σου με λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες ή τεχνητά δάκρυα αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα.

3 Μην κοιμάσαι ποτέ με τους φακούς επαφής. Τα μάτια σου στεγνώσουν το βράδυ, επομένως είναι πιθανότερο να κολλήσει ο φακός στην επιφάνεια του ματιού. Αν ο φακός δεν αποκολληθεί όταν προσπαθήσεις να τον αφαιρέσεις, ρίξε οφθαλμικές σταγόνες ή τεχνητά δάκρυα. Περίμενε λίγα λεπτά και άφησε το μάτι να δημιουργήσει τα δικά του δάκρυα και τότε ο φακός θα μαλακώσει. Εάν δεν τα καταφέρεις πήγαινε οπωσδήποτε στον οφθαλμίατρο ώστε να απομακρύνει τον φακό χωρίς να δημιουργήσει σημαντικές βλάβες στα μάτια σου.

ESPA 2014 - 2020 KTP AE

Η επιχείρηση ενισχύθηκε από το πλαίσιο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τηλεφωνικές παραγγελίες

2610 220771

2611 122284

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη

8:30πμ - 2:30μμ

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή

8:30πμ – 2:00μμ 5:30μμ – 9:00μμ

Δωρεάν αποστολή

Για αγορές

άνω των 49 ευρώ

Εγγύηση Ποιότητας

Πιστοποιητικό

για κάθε αγορά

Δεν υπάρχουν δόσεις

Για εξόφληση με πιστωτική κάρτα

Επιστροφές Προϊόντων

Μέσα σε διάστημα

10 ημερών

Αντικαταβολή

Τραπεζική Κατάθεση

Παραλαβή από το κατάστημα

Βρείτε μας στο Facebook και
στο Instagram.
Designed & Developed by: overmedia.sa