shopping_cart Το καλάθι μου

Ποια είναι τα κατάλληλα γυαλιά για την πρεσβυωπία;

Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνοντας ηλικιακά είναι αναπόφευκτη η μείωση της ελαστικότητας του φακού του οφθαλμού σας με αποτέλεσμα να ελαττώνεται και η οπτική σας οξύτητα.

Έτσι δημιουργείται η πρεσβυωπία.

Ποια είναι τα κατάλληλα γυαλιά για την πρεσβυωπία;
Οι πολυεστιακοί φακοί (κρυστάλλινοι ή και οργανικοί) των γυαλιών οράσεως επιτυγχάνουν την ομαλή μετάβαση από την μακρινή, στη μεσαία και μετά στην κοντινή όραση έχοντας διαφορετικούς βαθμούς σε μόνο έναν φακό. Κατά συνέπεια εξασφαλίζουν διαυγή εικόνα σε όλες αυτές τις αποστάσεις. Η κύρια ιδέα της λειτουργίας τους δεν είναι περίπλοκη και είναι απολύτως συγχρονισμένη με τις κινήσεις των ματιών σας.

Τα πολυεστιακά γυαλιά λοιπόν θεωρούνται ό,τι πιο κοντινό στη φυσιολογική όραση μετά την εμφάνιση της πρεσβυωπίας.

Ο φακός τους χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Το πάνω πεδίο όρασης. Είναι υπεύθυνο για την διαυγή μακρινή σας όραση, κατάλληλο για περπάτημα, οδήγηση.
Το ενδιάμεσο πεδίο όρασης, μεταξύ 1 μέτρου και 40 εκατοστών. Βοηθά να διακρίνετε ευκρινώς τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μεσαία απόσταση, κατάλληλο για τον υπολογιστή, μαγείρεμα κ.λπ.
Το κάτω πεδίο όρασης. Σας επιτρέπει να βλέπετε καθαρά τα κοντινά αντικείμενα, κατάλληλο για διάβασμα.

Τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως μεταβάλλουν τη δύναμη του φακού από πάνω προς τα κάτω κι έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια τόσο πολύ, ώστε όχι μόνο με ένα ζευγάρι να εξασφαλίζετε ακριβή όραση σε όλες τις αποστάσεις, αλλά και να καλύπτετε επιτυχώς το κομμάτι το αισθητικό, αφού δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ κοντινής και μακρινής εστίας.
Πηγή: www.allaboutvision.com

Πόσο κοστίζουν τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως?
Τα τελευταία χρονιά τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως έχουν εξελιχθεί αρκετά με αποτέλεσμα το εύρος που κυμαίνεται η τιμή τους να είναι μεγάλο .Κατά μέσο όρο ένα αξιόπιστο ζευγάρι πολυεστιακών φακών κοστίζει το ίδιο και μερικές φορές λιγότερο από ένα μακρινό και ένα κοντινό γυαλί οράσεως. 

Ποια τα πλεονεκτήματα των πολυεστιακών γυαλιών οράσεως; Το ενδιάμεσο πεδίο όρασης που έχει σχεδιαστεί σαν ‘’κανάλι’’ δίνει το πλεονέκτημα μεσαίας όρασης που δεν συναντάμε στα διπλεστιακά γυαλιά.
Με ένα μόνο ζευγάρι γυαλιών έχετε πλέον ξεμπερδέψει με το πρόβλημα της όρασης σε όλες τις αποστάσεις. Έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι ιδιαιτέρως κομψά. Εάν ξεκινήσετε τη χρήση τους με το που εμφανιστεί το πρόβλημα της πρεσβυωπίας, δεν θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να τα συνηθίσετε.

Ποια τα μειονεκτήματα των πολυεστιακών γυαλιών;
Oπως και τα κανονικά γυαλιά οράσεως, έτσι και τα πολυεστιακά γυαλιά έχουν τα μειονεκτήματα τους:
Υπάρχει ένας περιορισμός στην ελεύθερη κίνηση των οφθαλμών. Σε κάποιες δραστηριότητες σας είστε υποχρεωμένοι να κάνετε μια μικρή κίνηση με το κεφάλι προκειμένου να δείτε καθαρά κι όχι μόνο να κινήσετε τα μάτια σας.
Τα πεδία όρασης είναι μικρότερα στις μακρινές και κοντινές αποστάσεις σε σύγκριση με αυτά που προσφέρουν οι μονοεστιακοί φακοί.
Ο φακός των πολυεστιακών γυαλιών έχει κάποιες οπτικές ιδιότητες που ίσως σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να τα συνηθίσετε στην καθημερινότητά σας.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή των πολυεστιακών φακών;

Οι καθημερινές σας δραστηριότητες και το επάγγελμά σας σίγουρα επηρεάζουν την επιλογή των γυαλιών σας. Για παράδειγμα το πόσες ώρες την ημέρα χρειάζεται να βρίσκεστε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Επίσης επηρεάζει ο βαθμός της αμετρωπίας σας τόσο για κοντινές και μακρινές αποστάσεις. Βασικό παράγοντα στην τελική επιλογή τον πολυεστιακών γυαλιών σας θα έχει ο οπτικός σας που μέσα από ένα μικρό διάλογο και κατανοώντας της καθημερινές σας συνήθειες θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο φακού  

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα πολυεστιακά γυαλιά σας;

Η πρεσβυωπία ξεκινά μετά την ηλικία περίπου των 40 χρόνων. Κάνει την έναρξη της με +0,50 βαθμούς συνήθως και ‘’κορυφώνεται’’ στους +2,50 βαθμούς στις ηλικίες των 60 με 65 χρόνων. Θα χρειάζεται να αλλάξετε τα γυαλιά σας κατά μέσο ορό κάθε 4 χρονιά. 

Μπορούν οι πολυεστιακοί φακοί να αντικαταστήσουν τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως;
Η απάντηση είναι καταφατική. Εάν για κάποιο λόγο δεν επιθυμείτε να φορέσετε πολυεστιακά γυαλιά η εξέλιξη της τεχνολογίας τα έχει καταφέρει και μπορείτε να βρείτε στην αγορά πολυεστιακούς φακούς επαφής που έχουν ανάλογη λογική χρήσης με εκείνη των γυαλιών οράσεως!

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις μπορείτε να επισκεφτείτε το φυσικό μας κατάστημα για μια πλήρη ενημέρωση !

ESPA 2014 - 2020 KTP AE

Η επιχείρηση ενισχύθηκε από το πλαίσιο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το καλάθι σας είναι άδειο.